Receptov na jablkový koláč je naozaj veľa a tento nie je tiež asi žiadna novinka. Šťavnaté jablká sú skvelou plnkou do koláčov vhodných na každú príležitosť. Jednoduchá príprava, zdravé ingrediencie a skvelá chuť.
Recept som opäť dostala od synovej priateľky Simonky. Robí aj skvelé sušienky, tie pridám neskôr. Tento jablkový koláčik momentálne striedame s podobným tvarohovým, ktorý tiež nemá chybu.
Možno vás trochu mýli tá tmavá plnka na hlavnom obrázkom, nie je to chyba, len môj experiment. Ale o ňom sa dočítate nakoniec.
Čo na to :
100 g ovsené alebo špaldové vločky
150 g špaldovej múky
100 g masla (kokosový olej)
50 g kokosový cukor (xylitol)
1 vajce
1/2 PDP
kokos na spodok formy
jablká podľa chuti
Ako na to:
Veľmi jednoducho. Stačí zmiešať všetky ingrediencie a vypracovať z nich tuhšie cesto. 3/4 z neho vytlačíme na spodok formy, ktorú sme predtým vysypali kokosom. Na cesto nastrúhame jablká, posypeme cukrom, môžeme pridať aj škoricu.
Na jablká rozmrvíme zvyšok cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov , kým nie je na povrchu zlatistý, teda asi 20-25 minút.
Jablkový koláč do okrúhlej formy
Mne to zas nedalo a pridala som pod jablká mak zmiešaný s čučoriedkovým džemom. Takže to bol nakoniec makovo-jablkový koláč. Určite bude dobrý aj s orechmi, prípadne tvarohom.
U týchto koláčov mám rada, že si môžeme urobiť akúkoľvek plnku, nikdy tým nič nepokazíme, naopak koláč bude zakaždým iný a rovnako chutný.
Ak sa vám stane, že na spodok formy musíte použiť všetko cesto, tak navrch urobte jednoduchú mrveničku a je to !
Prajem dobrú chuť
Annka