Svieži koláčik plný tvarohu a skvelej chuti. V poslednej dobe aj náš najobľúbenejší. Poznáte to asi všetci, niečo nám zachutí a potom to robíme znovu a znovu, kým to nevystrieda niečo iné.
Tvarohové koláče milujem a najradšej si ich robím doma. Recept k nám priniesla synova priateľka Simonka, a nielen tento, zachutil na prvýkrát. Robieva ho aj syn, takže náročný naozaj nie je.
Recept robievame z polovičnej dávky v okrúhlej forme, aby sa nám moc neušlo, lebo mu nevieme odolať. Na veľkom plechu by bol nebezpečne dobrý a mohol by aj uškodiť.
Vyskúšajte ho so mnou, určite si pochutíte. V recepte sú v zátvorkách uvedené prírodné a zdravšie verzie cukru. Môžete dať kľudne aj menej koláčik bude menej "nebezpečný" a vy budete mať lepší pocit.
Čo na to :
Cesto
400g špaldovej múky (hladká alebo polohrubá)
250g masla (kokosový olej)
150g práš. cukor ( kokosový alebo xylitol)
1 vanilkový cukor
1 žĺtok
½ kypriaci prášok
3PL kakao
Plnka
750g tvarohu
200g práš. cukru ( kokosový cukor alebo xylitol , môže byť aj menej
3 žĺtky
4 bielka
Ako na to :
Zo surovín vymiesime cesto , rozdelíme na polovicu a polovicu nastrúhame na plech. Tvaroh , žĺtka a cukor vymiešame, potom pridáme do hustej peny vyšľahané bielka. Premiešame a vylejeme na cesto na plechu. Navrch postrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút.
Ak chceme upiecť koláčik v okrúhlej forme, ako je na obrázku, použijeme len polovicu so všetkých surovín.
Dobrú chuť!
Annka