O tom, že deti milujú muffiny asi netreba hovoriť. Je to ideálna voľba , ak nevieme čo upiecť. Sú rýchlo hotové, potešia malých aj veľkých a dodajú zdravú Energiu.
Dnes som ich piekla na želanie môjho vnúčika. Pre neho muffínky a pre Ninku jablkovú tortu. Každému podľa chuti.
Muffinky sme museli piecť spolu a samozrejme dostali pred tortou prednosť. Mám viacero dobrých receptov na muffiny, ale rada mám zmenu a ešte radšej experimentujem, takže tieto sme piekli prvý krát.
Je to opäť zdravšia verzia, s orechmi a bio ovsenými vločkami s klíčkami. Ak máte bezlepkovú diétu, treba kúpiť bezlepkové vločky. Ovocie je najlepšie sezónne a priamo zo záhrady. Každý upečený košíček, každá Muffinka je naplnená zdravou Energiou, ktorá dodá každému skvelú chuť aj pocit Radosti.
Čo potrebujeme:
3 celé vajcia ( najlepšie domáce)
3 PL cukru (napr. z kokosový)
3 PL oleja ( kokosový, bio olivový alebo ghee maslo )
1 šálka ovsených vločiek (najlepšie v bio kvalite)
1 šálka orechov (lieskové a vlašské orechy)
1 PL kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom
Na ozdobu aj dochutenie jablká alebo hrušky nakrájané na kúsky.
Ako na to:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Vločky a orechy zomelieme a zmiešame ich s práškom do pečiva. Pridáme ich k vymiešaným vajíčkam, dáme ešte olej a všetko spolu dobre premiešame.
Vznikne nám hustejšie cesto, ktorým plníme pripravené košíčky. Na vrch uložíme na kocky nakrájané ovocie a dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov piecť. Pečieme podľa potreby, odhadom cca 25 minút.
Mala som skvelého pomocníka , tak boli Maffínky rýchlo hotové, vynikajúco chutili a bolo ich dosť. Ujdú sa aj mamine a našim kamarátom.
Annka